Interior Sandberg Instituut

The new interior assignment stems from plans for new accommodation for the Sandberg Instituut together with the Rietveld Academie.
The goal was to design a varied array of spaces. The walls are positioned in such a way that a succession of spaces is created. In some cases, a department space covers an area that stretches from north to south; in other areas, the department space is elongated along the north facade.
The shared spaces frame the department areas and are specifically designed and materialised in a distinctive manner. The department areas will be left bare upon completion to leave room for further interpretation by students and department heads.

Studio Anne Dessing was commissioned by the Sandberg Instituut, the Rietveld Academie and ABT consultants to design a new interior for the Sandberg Instituut.